Okategoriserade

Konstgjorda bullar för att väcka känslan av Shabby chic

När man inreder ett hem behöver inte allt vara äkta tex nedan konstgjorda bullar är perfekt som en inredning för att verkligen skapa av shabby chic stilen.

Du kan också skapa ljus som doftar kanelbullar eller varför inte vaniljbullar för att verkligen ge känslan av nybakade bullar i ditt hem fast att du inte ens har bakat något.

Du kan även ha vita kannor för ju mer av den vita färgen du har i ditt hem desto mer en romantisk shabby chic stil. Visst kan du ha färger också, men det som genomsyrar att blanda gammalt med nytt är just de vita färgerna speciellt äggskal.

Shabby Chic stilens färger att skapa en vintage look i ditt hem

Shabby Chic stilen är en inredningsstil som är känd för sin romantiska, lantliga och avslappnade känsla. En av de mest karakteristiska egenskaperna hos denna stil är dess färgpalett. Shabby Chic-stilen använder sig av en subtil färgpalett som främst består av ljusa, mjuka och blekta pastellfärger.

De vanligaste färgerna som används inom Shabby Chic-stilen är vitt, creme färgat, antikvit, vaniljsås gult och ljust grått. Dessa färger skapar en mjuk och romantisk känsla som passar perfekt för den som vill ha ett hem som känns avslappnat och inbjudande. Pastellfärger är också vanliga inom Shabby Chic-stilen och används ofta för att skapa en mjuk och feminin känsla.

Det är viktigt att notera att Shabby Chic stilen inte handlar om perfektion. Istället handlar det om att skapa en avslappnad och lantlig känsla. Möbler och dekorationer behöver inte vara nya eller i perfekt skick. Istället kan slitna och gamla möbler ge en autentisk känsla som passar perfekt inom Shabby Chic-stilen.

Shabby Chic stilens historia

Shabby Chic stilen har sina rötter i 1980-talets Storbritannien och uppkom som en reaktion mot den strikta och minimalistiska designen som var populär på den tiden. Denna unika inredningstrend har sedan spridit sig över hela världen och blivit en av de mest populära inredningsstilarna.

Termen “Shabby Chic” användes först av en brittisk designer  Rachel Ashwell på 80-talet i en amerikansk tidning “The world of Interiors”. När hon kom till USA fortsatte hon att popularisera termen och använde den som sitt företagsnamn och registerade den så småningom som ett varumärke 1989.

Shabby Chic stilen är känd för sin romantiska och mjuka estetik som ofta innefattar slitna, patinerade möbler och accessoarer. Vanliga färger är ecru och slitna och blekta pastellfärger. Detta ger ett intryck av att möblerna har en historia och har levt ett liv, vilket ger en känsla av att hemmet är personligt och varmt.

Shabby Chic-stilen har utvecklats under åren och har nu blivit mer sofistikerad och modern. Även om det fortfarande finns inslag av patinerade möbler och accessoarer har färgpaletten utökats för att inkludera mer djärva färger. Det är dock viktigt att notera att Shabby Chic stilen fortfarande handlar om att skapa en mjuk och romantisk atmosfär.