Okategoriserade

Köksförvaring för dina bestick, glas och fat!

Denna vackra köksskåp har stått på en gammal skola från ca 1800 talet.

Man har sedan målat den i mingrön målarfärg som man använder för möbler. Längre ned berättar jag vad du ska tänka på när du ska måla möbler hemma för att få denna look som nedan.

Detta är också vad man kallar för linneskåp.

 

Måla om möbler hemma en enkel liten guide för att fräscha upp ditt hem

Att måla om möbler är ett enkelt sätt att förnya och fräscha upp hemmet utan att behöva köpa nya möbler. Oavsett om du vill ändra färg på en gammal stol eller fräscha upp en trött byrå kan målning vara ett roligt och tillfredsställande projekt.

För att lyckas med att måla om möbler hemma är det viktigt att ha rätt verktyg och produkter samt att göra ett bra förarbete. Detta inkluderar att tvätta och slipa ytan för att få bort smuts och ojämnheter. För att färgen ska fästa ordentligt kan det också vara bra att använda en häftgrund innan du målar. Med rätt förberedelse och teknik kan du ge dina gamla möbler nytt liv och samtidigt spara pengar på att köpa nya.

Förberedelser innan målning

Innan man börjar måla om sina möbler hemma är det viktigt att man förbereder sig ordentligt. Här är några saker man bör tänka på innan man sätter igång med målningen.

Välja rätt färg

Det första steget när man ska måla om sina möbler är att välja rätt färg. Det finns många olika typer av färg att välja mellan så det är viktigt att man väljer en färg som passar för det material som möblerna är gjorda av. Om man är osäker på vilken typ av färg man ska använda kan man alltid fråga i en färgaffär eller läsa på förpackningen.

Rengöring av möbler

Innan man börjar måla är det viktigt att man rengör möblerna ordentligt. Detta gör man för att få bort smuts och damm som kan göra att färgen inte fäster ordentligt. Man kan använda en fuktig trasa eller en rengöringsspray för att rengöra möblerna. Det är också viktigt att man torkar av möblerna ordentligt så att de är helt torra innan man börjar måla.