inlägg

Dricka te i shabby chic stil

Idag ska vi prata om en av mina favoritritualer – att dricka te i shabby chic stil. Det finns något förtrollande med att njuta av en kopp varmt te medan man omges av romantiska, slitna möbler och vackra blommor. Låt oss ta en titt på några enkla sätt att skapa en underbar teupplevelse i shabby chic-anda.

Välj rätt porslin

Porslinet spelar en viktig roll i shabby chic-stilen. Letar du efter koppar och fat med blommönster eller lantliga motiv. Kanske har du till och med några ärvda porslinsbitar från din mormor som du kan använda. Kombinera olika mönster och skapa en eklektisk look som är typisk för shabby chic.

Använd återvunna möbler

Shabby chic-stilen handlar om att omfamna det gamla och slitna. Letar du efter en mysig plats att dricka ditt te? Kanske kan du hitta en gammal, vitmålad stol på loppmarknaden eller i en secondhand-butik. Komplettera med ett vintagebord och skapa en charmig hörna där du kan njuta av ditt te i lugn och ro.

Skapa en blommig atmosfär

Blommor är en symbol för shabby chic-stilen. Så varför inte ha färska blommor på bordet när du dricker ditt te? Välj buketter med mjuka, pastellfärgade blommor som rosor, pioner eller lavendel. Placera dem i vackra keramikvaser eller gamla burkar för en rustik touch.

Använd vackra textilier

Shabby chic handlar om att skapa en romantisk och mysig atmosfär. Välj därför textilier som passar in i den stilen. Linne eller spetsdukar är perfekta för att skapa en känsla av elegans och charm. Lägg till några mjuka kuddar eller en mysig pläd för extra komfort.

Leta efter unika teburkar

Förvara ditt te i vackra burkar som passar in i shabby chic-stilen. Letar du efter något unikt? Kanske kan du hitta en gammal metallburk med vackra mönster eller en antik keramikburk. På så sätt blir förvaringen av ditt te en del av inredningen.

Skapa en avkopplande stämning

Shabby chic handlar om att skapa en avslappnad och dessutom mysig atmosfär. Använd ljusa och doftande ljus för att skapa en avkopplande stämning när du dricker ditt te. Välj dofter som lavendel, ros eller vanilj för att förstärka den romantiska atmosfären.

Njut av ditt te medan du läser en bok: Ta dig tid att verkligen njuta av din teupplevelse i shabby chic-stil. Sätt dig ner med en bra bok och slappna av medan du dricker ditt te. Skapa en fristad där du kan koppla av och ta en paus från vardagens stress.

Att dricka te i shabby chic-stil handlar om att skapa en vacker och avkopplande upplevelse för sig själv. Genom att välja rätt porslin, återvunna möbler, blommor och textilier kan du skapa en charmig och romantisk atmosfär. Ta dig tid att njuta av ditt te och låt shabby chic-stilen föra dig tillbaka till en tid av enkelhet och elegans.

Dricka