inlägg

Typiska färger för Shabby chic är rosa och vit

Rosa, vitt och alla andra pastellfärger är så rätt om du vill ha shabby chic inredning.

Shabby står för att det inte är nya saker dvs lite slitna. Chic står för att det är ändå stilrent och snyggt. Så då blandar man gammal och nytt samt tillägger lite guld eller silver vips så får man dröm inredning.

Vill du ha snygga stilrena posters som är i den stilen Shabby chic så kolla gärna in Gallerix hemsida för inspiration och nya idéer.

Här hittar du även fantastiska tavelrygg för en perfekt inredning för både slott och koja. Om du går in på deras sida och söker “rosa” får du upp alla posters som är rosa. Eftersom min blogg enbart är allt som går i pastell toner så föll jag direkt för parfymen där det står “chic” och de vackra pastell blommorna.

Jag önskar även ha bakverk som är rosa, turkos eller pastell. Sökte på “turkos” och “pastell” , men hittade inte direkt vad jag sökte så jag tittar på posters för köket i stället och fann dessa. Det ska vara lite “smutsig” rosa eller gammalrosa som man brukar kalla det med silver och gulddetaljer för att passa in i vad jag verkligen älskar när det kommer till Shabby chic stilen.

Hur skapar man ren shabby chic stil?

Du behöver även fluffiga kuddar hemma och mjuka vackra gardiner. Allt ska se lent och mysigt ut med ljusa färger. Det går även att blanda in lite gult om det inte är en skrikig gul färg. Allt ska gå i harmoni och passa ihop som dessa posters som jag hittade hos Gallerix.

Denna ståtliga manliga katt är ett måste och färgerna är perfekt för min stil.

Vad ska man använda för parfym?

Tänk på att parfym ska kännas torrt lite som puder för att passa in. Vanilj är en typisk doft som passar bäst in i denna typ av inredning. Allt ska kännas pudrigt till både färg och form. Ingenting får ha skarpa kanter eller färger utan det ska vara harmoni och sjunka in i varandra på ett mycket behagligt och rogivande sätt. Vissa doftpinnar passar också in i inredning. För Shabby chic är inte bara till för ögat utan de tär tillför alla dina sinnen som lukt och känsla.