inlägg

Interm till roll, från Scandinavian Executive

Så ni behöevr en interm VD till tar hand om den dagliga driften av ditt företag medan du fortsätter att fokusera på helheten. Men hur hittar du rätt person för jobbet? Och när du väl har hittat dem, hur ser du till att de blir framgångsrika i sin nya roll?

Jo vi förenklar nu hela den biten med hjälp av våra interm VD, Hur? Genom att se till att ha specialiserade VD till de olika uppdrag som finns, vi kommer alltid först erbjuda en person som är specialiserad inom området ni jobbar med.

Det första steget är att identifiera vilka egenskaper och erfarenheter din idealiska interm-chef skulle ha. Vill du ha en person med erfarenhet av att leda ett företag? Eller någon som har en bakgrund inom ekonomi eller redovisning?
Eller någon som har en dokumenterad erfarenhet av att vända krisande företag? När du vet vad du letar efter kan du börja leta efter kandidater som passar in på den beskrivningen.

Det finns som sagt olika sätt att hitta potentiella kandidater till din interims-vd-post. Men jag föreslår starkt att ta sig in på Scandinavian Executive hemsida och se över deras urval av fantastiska kvinnor och män redo att lyfta upp sitt nästa uppdrag.