Okategoriserade

Kungliga spel

Det finns faktiskt ett antal spel som kan göra dagen lite extra kunglig. Vem minns inte de gamla King’s Quest datorspelen som ofta följde med datorköpen på 90-talet?  Eller varför inte ge liv i den gamla kortleken som ligger i byrålådan. Där finns det ju faktiskt hela åtta kungar och drottningar.

Förtrollande prinsessagor

Det finns ett flertal tidningar som skriver om de europeiska kungahusen, och vill man sjunka ned i det senaste kan man plocka upp dessa hos första bästa Pressbyrå eller stationsbutik. Det finns precis lika många böcker som handlar om kungar och drottning som det finns filmer. Allt från de gamla klassikerna som Ivanhoe till Herman Lindqvist härliga berättelser om Axel von Fersen och Napoleon. Det ser dessutom väldigt bra ut i bokhyllan, framför allt om man vill ge sitt hem en extra, kunglig touch.

Ditt eget slott

Vem drömmer inte om att bo på ett slott? Trots att detta kanske bara förblir en dröm, kan man se till att göra sitt nuvarande hem lite extra lyxigt med detaljer som ser ut att vara hämtade fån Versailles eller andra kända kungahus. Det är inte mycket som krävs för att man ska få till stämningen, och man kan göra mycket med tunga tyger och en bukett med rosor.