Okategoriserade

Lite kungligt i vardagen

När vardagen är grå och trist är det lätt att drömma sig bort till vackra spegelsalar och slott med tinnar och torn. Man kan inte knäppa med fingrarna och vips sitta på en gyllene tron, men det finns saker man kan göra för att ta fram den inre prinsessan utan att man behöver anstränga sig allt för mycket.

Kungliga filmer

Det enklaste sättet att drömma sig iväg är genom att titta på film. Det finns mängder med filmer som handlar om kungar och drottningar, och man behöver inte vända sig längre än till de klassiska Disneyfilmerna. Vill man däremot ha något lite mer moget, och lite mer storslaget, finns filmer som The Kings Speech med Colin Firth, eller varför inte A Royal Affair med Alicia Vikander och Mads Mikkelsen. Självklart finns ju också favoriter som The Duchess och Sofia Coppolas Marie-Antoinette – och de är minst lika bra tionde gången man ser dem.