inlägg

Tänk på detta före du gör ett bröstlyft

Ett bröstlyft är ett plastikkirurgiskt ingrepp som lyfter brösten så att de återigen får ett ungdomligare utseende. Många kvinnors bröst börjar hänga och se mer och mer avslappnade ut när de blir äldre. Detta är helt naturligt eftersom brösten med åldern gör att de tappar spänst och volym. Vissa kvinnor upplever också att deras bröst hänger mer än vanligt efter amning. Ett bröstlyft kan rätta till detta. Hos Bellakliniken har de kirurger som är specialiserade på bröstlyftsbehandling och många andra plastikkirurgiska behandlingar. Denna klinik är stolta över att vara transparenta mot sina patienter och gör därför för- och nackdelarna tydliga så att patienterna själva kan fatta ett bra beslut. Därför får du här några av fördelarna och nackdelarna med ett bröstlyft.

Fördelar med ett bröstlyft

En av fördelarna med ett bröstlyft är att man inte använder implantat som man gör med en bröstförstoring. Därför finns det ingen risk för kapselbildning som kan uppstå vid användning av silikonimplantat. Bröstlyft ger därför ett ungdomligt resultat utan att det ser onaturligt ut. I samband med ett bröstlyft kan man även flytta bröstvårtorna så att de placeras på en plats som ser naturlig ut på de “nya” brösten. Ett bröstlyft är ett bra tillfälle för gravida kvinnor att få tillbaka sin vackra kropp, och därmed kanske återfå lite självförtroende. Det är också ett bra tillfälle för kvinnor som upplever att deras bröst börjar hänga mer än vad andra kvinnor i samma ålder upplever.

 

Nackdelar med ett bröstlyft

En av nackdelarna med ett bröstlyft är att kroppens naturliga åldrande inte går att stoppa, så med tiden kommer brösten trots allt börja hänga och se slappa ut. Resultatet är dock ganska konstant under lång tid, om man inte har stora viktförändringar, t.ex. Genom att lägga på mycket eller tappa mycket. Dessutom kan graviditet också förändra resultatet, så denna behandling passar bäst för kvinnor som inte förväntar sig att få fler barn. Resultatet påverkas också av patientens livsstil. Därför ses de bästa resultaten hos patienter med ett BMI på mindre än 30, och hos patienter som inte röker och ändrar vikt, samt hos patienter som tränar och äter en varierad och hälsosam kost.