inlägg

Dränering Stockholm

Våta fläckar i din trädgård är en stor olägenhet. Gräs kommer att dö om det är under vattnet för länge. Du kan inte klippa över våta områden, och det kan göra att lera kommer in i huset. Om det fuktiga området är nära ditt hus kan det göra att din källare läcker. Så vad är svaret? I den här artikeln kommer vi att granska alternativen samt hur du kan få hjälp med dränering Stockholm.

Så här fixar du vatten i trädgården: Prova enkla korrigeringar först

Landskapsarkitektur nära huset kan skapa en bassäng av vatten. Att förlänga stupröret brukar lösa problemet. Innan du börjar gräva ett dike eller vidta andra drastiska åtgärder för att bli av med en våt fläck eller stående vatten på din trädgård, ta ett steg tillbaka och undersök situationen för att se var vattnet kommer ifrån. Problemet kan vara så enkelt som ett stuprör eller en sumppump som rinner ut i ett lågt område på din trädgård. Att dirigera om ditt stuprör eller köra utloppsröret från din sumppumps dränering utanför till en annan plats kan vara allt du behöver göra. Vill du ha hjälp med dränering i Stockholm? Kontakta Roseb AB för en kostnadsfri konsultation.

Om du inte kunde hitta en enkel lösning för ditt fuktiga trädgårdsdilemma behöver du en annan strategi. Börja med att göra en skiss av din fastighet som visar huset, uppfarten, uteplatserna, gatan och andra funktioner. Använd sedan en linjenivå, byggnivå eller någon annan utjämningsmetod för att bestämma höga och låga fläckar. Rita pilar för att visa hur vattnet rinner och gör anteckningar för att indikera den relativa höjden av höga och låga fläckar. Tänk på att du inte ska planera att leda vatten till din grannes fastighet. Och om du hoppas kunna släppa ut vatten i gatan eller det kommunala stormavloppet, kontakta kommunen först för att se vilka regler som gäller.

Lägg till ett underjordiskt dräneringsrör – dränering Stockholm

Ett av de bästa sätten att bli av med vatten från en låg plats är att helt enkelt dränera bort det genom ett underjordiskt dräneringsrör. För att detta ska fungera behöver du ett område för att släppa ut vattnet som är lägre än inloppet. För att skapa avloppet måste du gräva ett gradvis sluttande dike från källan till utloppet. Här lönar det sig att ta hjälp av en professionell firma som specialiserar sig på dränering Stockholm.