inlägg

Digital byrå: Vikten av att ha en bra webbplats

Har du ingen hemsida? Eller är din webbplats föråldrade enligt dagens standarder? Om så är fallet så kanske du bör överväga att investera i en bra hemsida. Det är hemsidan som är företagets ansikte utåt och på många sätt är hemsidan grunden för all digital marknadsföring du utför. I det här inlägget kommer den digitala byrån Webbografi dela med sig om vikten av att ha en bra webbplats. Få hjälp med din hemsida av en digital byrå.

Responsiv hemsida

Det finns många saker att tänka på när man utvecklar en webbplats. En av de viktigaste sakerna idag är att sidorna ska vara responsiva. Det betyder att sidan måste fungera på datorn, mobilen och på andra enheter. Om webbplatsen inte är designad för mobil kommer den att straffas av Google. Är det något du inte vill så är det att bli straffad av Google, för då kommer du inte in på första söksidan och det är här du vill vara.

En annan viktig sak är att ha bra sökmotoroptimering på dina hemsidor. Detta ökar dina chanser att hamna högt upp på organiska sökningar. Det gör det lättare för dina potentiella kunder eller leads att hitta dig. 

Strategi för konvertering

När folk väl har kommit in på din sida är det viktigt att ha en bra konverteringsplan. Du bör ha en konverteringsplan för att få människor som besöker din sida att bli leads och sedan måste du också ha en plan för att få över dem till kunderna.

Det går exempelvis att omvandla besökare till leads genom att ha chatt- och uppmaningsknappar för att få besökare att registrera sig för nyhetsbrev och kontaktformulär. Du kan med stor fördel implementera detta på din egen hemsida. Att implementera eBooks är också ett bra sätt att omvandla besökare till potentiella kunder. Ta hjälp av en professionell digital byrå när du ska investera i en ny webbplats!