inlägg

Håret

Tjockt och glänsande hår

Alla jag känner vill ha tjockt fint och glänsande hår. Hur får man det då? Vissa personer har det sedan de föds. De har lyxen att aldrig behöva tänka på att fluffa till håret för att de ska se tjockt ut. Men för oss som inte har så finns det ändå lite saker man kan göra.

Rätt produkter

För det första så tänk på vad det är för produkter du har till ditt hår. Köp schampo och balsam för just ditt hår. Om du inte vet vad du har för typ av hår så gå in till en frisör så hjälper de dig.

Använd inpackning och serum till håret, även där är det viktigt att du använder till rätt hårtyp annars kan inpackningen göra håret tungt och så ser det ännu tunnare ut.

Stylingprodukter.

Vi gillar ju att styla till håret med platttång eller locktång. Då är det väldigt viktigt att man använder ett värmeskydd till håret. Annars sliter det så otroligt mycket på håret och du riskerar att det går av efter för mycket användning utan värmeskydd.

Jag älskat torrschampo! Det är bra när du ska styla ditt hår för att man få mer volym. Såklart är det bra när du inte har tvättat håret men ändå ska iväg på ett möte och måste se proper ut. Torrschmpot tar bort den feta hårbotten och du ser ut att ha nytvättat hår igen.

Vad ska man välja?

Det är en djungel av produkter som finns att köpa och det kan vara svårt att veta vilket märke man ska använda och vilken typ av produkt som är bäst. Det gäller att läsa på eller testa sig fram till vad man tycker är bäst. Ibland är det bra att lyssna på vänner, men tänk på att någonting som är den bästa produkten för din vän inte nödvändigtvis passar just dig.

Om man vill ha lite mer inspiration så gå in på https://stylingguiden.se/ , där kan du läsa om allt du kan tänka dig. Man får otroligt mycket tips, inspiration och ideér från den sidan och det är kul att läsa!

Hemmaspa

Lyxa till det med en spadag hemma. Köp lite nya produkter, lägg en inpackning i håret och en ansiktsmask. Lägg dig sedan i badet och lyssna på en ljudbok eller någon lugn musik. Hösten kan vara mörk och lite regnig, då passar det jättebra att ta hand om sig själv och lyxa till det hemma.