Laga god vegansk mat på mitt sätt
En bra ventilation för att orka med
Vegansk mat behöver inte vara tråkig bara för att den är nyttig prova ska ni se. Med rätt smaksättning kan en vegansk maträtt överträffa det mesta tycker jag. Det gäller att inte snåla med kryddorna och att våga tänka utanför boxen. Här ger vi några tips på vad du ska tänka på när du lagar vegansk mat. För att laga god mat behöver du ventilation Stockholm så att du kan hålla dig pigg under hela dagen.
Viktiga ingredienser i den veganska matlagningen är baljväxter som böner, ärter, linser, tofu och andra sojaprodukter. De kombineras gärna med fullkornsprodukter, grönsaker, rotfrukter, frukt och bär. När du väl har sett till att rätten innehåller de näringsämnen kroppen behöver, så är det bara att prova dig fram med smaksättningen. Här får du tips på några enkla och smakrika veganska vardagsrätter.
Pulled Oats Tagliatelle
Den här härliga pastarätten för 4 personer görs med proteinrik Pulled Oats och grönkål. Det kommer lukta mycket mat så en bra ventilation är ett måste.
- Koka tagliatellen enligt anvisningen på förpackningen för det står exakt hur du ska göra
- Skala och hacka 1 rödlök och 2 vitlöksklyftor. Hacka 1 förpackning soltorkade tomater (200 g), spara oljan till senare steg för det kommer flera steg
- Stek lök och vitlök i olja. Tillsätt de soltorkade tomaterna, 1 paket Pulled Oats (ca 250 g) och 2 tsk torkad timjan. Stek i ett par minuter.
- Skär 200 g körsbärstomater i bitar och hacka 2 stora blad grönkål, tillsätt i pannan tillsammans med oljan från de soltorkade tomaterna och 100 g kärnfria oliver.
- Smula ner 1 grönsaksbuljongtärning och låt sjuda ett par minuter men vänta ej för länge
- Vänd ner pastan och toppa med hackad färsk basilika eller oregano
Indisk vegogryta supergod
Den här värmande och smakrika grytan är enkel och snabb att laga. För 4 portioner behöver du 2 gula lökar, 2 vitlöksklyftor och 4 cm ingefära. Indier har många olika rätter man kan prova sig fram.
- Skala och grovhacka lök, vitlök och ingefära. Fräs i olja i någon minut eller tills färgen ändras
- Skär 600 g quornbitar i centimeterstora bitar och blanda ner i pannan och rör om då och då
- Tillsätt koriander, kardemumma, gurkmeja, curry, spiskummin, paprika och kanel (1 msk av varje), 400 g krossade tomater och 1 grönsaksbuljongtärning.
- Koka upp och låt sedan småputtra i 10 minuter och glöm ej tiden
- Tillsätt 5 dl havrebaserad matlagningsgrädde. Smaka av med salt och peppar. Strössla över med färsk koriander och servera med ris.