inlägg

Båtförare – utbildning för båtägare

Nu börjar båtlivet för alla båtägare och nyblivna båtägare. Sommaren kommer att bjuda på många båtturer för den som älskar båtlivet. Och mycket ska göras innan man sjösätter sin båt då båten ska göras sjöduglig. Och för alla nya båtägare bör också tänka på att gå en kvalificerad båtutbildning. För utan båtutbildning har du ingen aning om hur du ska bete och navigera ute på sjön. Efter utbildningen har du all kunskap du behöver för att bli en fullgod båtförare. Sen är det bara att njuta hela långa härliga båtsäsongen med många båtturer. Flera dagars utflykter och även fisketurer kommer du få uppleva som nybliven båtägare.

Båtutblidning för alla båtägare, båtförare

På Svensk Båtutbildning AB erbjuder utbildningar i centrala Stockholm och Göteborg samt på distans. De har utbildningsgaranti på alla deras kurser, vilket innebär att alla elever får komma tillbaka utan kostnad om dom mot förmodan inte klarar provet.

  1. Förarintyget som är grundkursen. Läses under en lärarledd helg.
  2. Båtpraktiksintyget som är en praktisk kurs på havet i båt med instruktör under 4 timmar.
  3. Kustskepparintyget som är fortsättningskursen för dig med större båt (över 12 x 4 meter) och/eller intresse. Förarintyg och Båtpraktiksintyg är krav. Läses under en lärarledd helg.

Kurserna finns i Stockholm och Göteborg samt på distans.

Jag rekommenderar verkligen att gå dessa båtutbildningar och absolut förarintyget som nybliven båtägare. Då dessa är absolut avgörande hur du ska bli som ansvarsfull båtförare. Alla båtutbildningar är lätta att boka via deras hemsida och du hittar dom under länken båtutbildning. Och det är hög tid att boka nu för platserna försvinner snabbt. Då det är många nyblivna båtägare som behöver gå dessa kurser. Och klarar du inte provet första gången är du välkommen tillbaka utan extra kostnad. Så oavsett om du inte klarar provet första gången så kommer du att göra det om du förmodan behöver läsa på lite mera och göra om det.