Måla

Gamla möbler får nytt liv med lite färg

Att förändra möbler med färg ger en gammal sliten möbel nytt liv. Med rätt verktyg, färg och penslar blir arbetet lätt. Och möblerna kan vara med I flera år till.

Måla med chalk paint – Bästa färg

Färg

Denna färg anser jag är den bästa på marknaden om man vill måla och förnya en gammal möbel i shabby chic eller i en annan inrednings stil. Färgen finns i många kulörer. Ska visa hur jag målade ett vitrinskåp med hyllinredning i tyg. Javisst denna färg går utmärkt att måla även på tyg. Det som är bra med denna färg är att du slipper massor med förarbete så som slipning av möblerna. Ytters lite slipning behövs men går även bra att helt och hållet utesluta slipning.

Det första jag gjorde så tejpa jag glaset för att färg inte skulle komma på det. Lite onödigt att behöva skrapa bort färg där det inte ska sitta. Så tejpa först där du inte ska måla. Sen målade jag först tyget på insidan två gånger. Och färgen fick torka mellan strykningar. Färgen är torr på mindre än två timmar. När det var färdigt målade utsidan av vitrinskåpet även det i två strykningar. Sist målade jag insidan av dörrarna. Sista delen var att slipa fram slitage ytor för den shabby chic looken. Och skåpet fick torka i en dag innan den togs i bruk. Det arbete gjordes på en dag. I och med att man slipper mycket av förarbetet och att färgen är målningstorr efter två timmar. Kan du få nytt utseende på en gammal sliten möbel på en dag.

Färg

Många kan säkert tycka att det är mycket jobb med att måla ett vitrinskåp av normal storlek. Du skulle bli förvånad faktiskt hur lite arbete det är.

Färg

Nu är själva målningen färdig och slitage ytor ska slipas fram. När du slipar fram dessa ytor var inte rädd för att ta i och överdriva. I slutändan så kommer det bli snyggt.

Färdiga vitrinskåpet som nu har varit med några år sen förvandlingen.

Är man osäker kan man börja med att måla en pall eller ett mindre bord för att testa sig fram.